Navigatie
Home
Over DTV-vzw
Nieuwsarchief

Weblinks
Contact
Agenda


Klik hier voor een lijst met afgelopen evenementen.
Login
Gebruikernaam

Wachtwoord

Onthoud gegevens


Nog geen lid?
Klik hier om U te registreren.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Sponsors
Met dank aan:
Aardbeving Haiti(5)
Earthquake HAITI on January 12, 2010
5th Communication Report by R. Vanholder-ISN/Renal Disaster Relief Task Force (RDRTF

-De situatie in Port-au-Prince is aan het stabiliseren. Het aantal dialyse sessies ligt nu constant tussen 10 en 15 per dag, deels toegepast voor 7 CKD patiënten, en deels voor AKI. Er zijn slechts weinig nieuwe AKI patiënten, terwijl er andere AKI patiënten een herstellende nierfunctie hebben. Helaas zijn ook enkele van onze patiënten overleden. Het totale aantal gedialyseerde AKI is nu rond de 20 (in tegenstelling tot een eerder cijfer, dat hoger was, maar ten onrechte verwees naar het aantal dialyses op dat moment). Minstens zoveel patiënten kunnen worden gered door conservatieve behandeling. Het aantal trauma patiënten in de ziekenhuizen neemt af.
- Het aantal geredde levens lijkt misschien niet spectaculair in functie van het aantal doden en gewonden. Iedere geredde patiënt is echter een prestatie, gezien de extreme omstandigheden, en zou het niet overleefd hebben zonder deze interventie. Ook logistieke problemen buiten onze wil zorgde voor uitstel van de opstart van ons dialyseprogramma, waardoor een aanzienlijk aantal mensen overleden voordat we konden ingrijpen.
- Veiligheid blijft echter een zorgwekkend punt en daardoor worden wij gedwongen elke avond onze dialyse activiteiten te stoppen rond 18.00 uur.
- De volgende teamleden zijn weer terug naar huis: N. Eyhartz (Franse verpleegkundige) begon haar terugkeer gisteren; D. Borniche (Frans verpleegkundige) en J. Van MASSENHOVE (Belgische MD) volgden vandaag. Op 30 januari verliet B. Bonnet (Franse technicus) Europa om over te nemen van JP. Garcia (Franse technicus) die zal terugkeren aan het eind van deze week. De Belgische verpleegkundigen V. De Preester en MN. Struelens zullen ook terugkeren aan het einde van deze week.
- Ons screening project moest worden gestaakt voor een paar dagen wegens ziekte van twee van onze MDS. De screening is nu hervat, en het team is uitgebreid met dit doel in het achterhoofd. We hebben nu twee Braziliaanse MDS (Drs. R. Bueno de Oliveira en LA. Fernandes da Silva) en een Canadese MD (NRT. Gibney). Zij zullen binnenkort worden bijgestaan door Dr T. Imam (USA). De screening neemt ook infectie en sepsis in aanmerking. Morgen, 4 februari, zal S. Labbe (Frans verpleegkundige) Europa verlaten om over te nemen van H. Dunlop (UK verpleegkundige) die zal terugkeren op 8 februari. C. Peter (Zwitserse verpleegkundige) zal blijven tot 9 februari.
- We blijven teams ontwikkelen, waarschijnlijk tot half februari. Deze teams zullen altijd samengesteld zijn uit personeel dat Frans spreekt en zoveel mogelijk mensen die hebben deelgenomen aan eerdere missies. Het laatste team dient te worden samengesteld in de komende dagen.

03 Febr 2010
Ray Vanholder, Coordinator ISN/RDRTF

Vertaling Marc Martin en Luc Vonckx
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.